Ambachtelijke bereider van heerlijke kroketten

Recepten

De ambachtelijk bereide kroketjes van Garka zijn ideaal om te serveren als borrelhapjes of amuse gueules, maar ook bij een salade of als voorgerechtje zijn ze ideaal te combineren.

  • Gekarameliseerde rode ui-ringen met geitenkaaskroketje en rucola.

    Recept 1 Gekarameliseerde rode ui-ringen met geitenkaaskroketje en rucola.

    Bereiding

    • Pel de rode ui en snij hem in ringen van ongeveer ½ cm.
    • Leg ze op een ingevette bakplaat, kruid ze met peper en zout en bestrooi ze me een el kristalsuiker.
    • Bak ze 15 minuten in de oven op 180°C.
    • Frituur ondertussen de geitenkaasbolletjes.
    • Leg enkele ui-ringen op elkaar en leg er het geitenkaaskroketje op.
    • Serveer met enkele rucolablaadjes.
  • Lauw slaatje van gebakken vijgen, prosciutto ham, geitenkaaskroketjes met honing vinaigrette.

    Recept 2 Lauw slaatje van gebakken vijgen, prosciutto ham, geitenkaaskroketjes met honing vinaigrette.

    Bereiding

    • Snij de vijgen in 4 en bak ze in een weinig gezouten boter.
      Ze mogen niet uit elkaar vallen.
    • Frituur de geitenkaaskroketjes.
    • Breng wat gemengde sla in een halfdiep kommetje en dresseer er de vijgen, stuikjes prosciutto en kroketjes bij.
    • Overgiet met de honing vinaigrette.

    Voor de vinaigrette

    • Meng 6 el olijfolie, 2 el citroensap, 1 tl rasp van citroen, 2 el vloeibare honing, 1 el Worchestersaus, 1 el soyasaus, versgemalen peper en een snuifje zout.

    Variatie: je kan een kroketje omwikkelen met prosciutto en samen frituren. Steek ze op een houten vorkje en serveer met de honingvinaigrette als dip.

  • Brochette van geitenkaaskroketjes met kerstomaatjes en komkommer.

    Recept 3 Brochette van geitenkaaskroketjes met kerstomaatjes en komkommer.

    Bereiding

    • Schil de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne plakken.
    • Frituur de kroketjes.
    • Prik afwisselend een kerstomaatje en geitenkaaskroketje op een saté prikker.
    • Zorg ervoor dat je het komkommerlint als een slang ertussen prikt.